Skogstjänster

Säkerheten är viktig för oss

From den 1a januari 2015 behöver vi som yrkesmässigt använder motorsåg även ha ett motorsågskörkort, detta är utfärdat av Säker skog. Jag har yrkesbevis A-B-C-S för Motorsåg och RA-RB för Röjsåg (mer information här).

Kläder och annan utrustning såsom skyddshjälp, hörselskydd, handskar och byxor med sågskydd använder jag från Husqvarna.

Trädfällning

Behöver du hjälp med att få bort ett träd? Jag fixar både enkla och svårare trädfällningar.

Jag har lång erfarenhet av trädfällning och jobbar mot både privatpersoner och företag men också bostadsrättsföreningar i och omkring Umeå

Motorsågssvärden varierar i storlek och inget träd är för stort. Jag arbetar med svärd från 13 tum till 48 tum. Självklart kör vi på miljöbränsle i våra maskiner.

Att fälla träd kräver kunskap, erfarenhet och rätt verktyg för att göra det på rätt sätt. Förmågan att kunna bedöma följderna av trädfällningen är väldigt viktigt och kräver god planering och försiktighet.

För att styra fallriktningen skär man först ut riktskäret (kallas även för riktskåran) vilket är ett trekantigt uttag ur trädet. Detta uttag ska göras på fallriktningens sida på stammen.

En annan viktigt del i denna process är brytmånen på riktskäret. Är det för bred brytmån går fällningen tungt och är det för smal brytmån finns risken att brytmånen brister och det i sin tur gör att trädet faller okontrollerat.

Döda eller väldigt torra träd kräver extra eftertanke innan man fäller det och bör om möjligt fällas i dess naturliga fallriktning.

När man fäller ett träd är det viktigt att det faller åt rätt håll och att ingen kommer till skada under trädfällningen. Det är inte bara stammen som kan orsaka kostsamma skador utan även grövre grenar kan orsaka skador på ledningar, bebyggelse eller människor.

Trädfällning kräver både styrka, teknik, kunskap och effektiva verktyg.

Bra att tänka på innan:

Inför trädfällningen så behöver ytan kring trädet hållas fri från möbler eller annat som kan skadas. Har ni en robotgräsklippare så får den gärna stå still medan arbetet utförs.

Utifrån trädets storlek kommer vi sedan överens om vad som behöver göras. Jag fäller trädet och kan även hjälpa till med bortforsling och stubbfräsningen om så önskas.

Röjningsarbete

Jag hjälper gärna till med mindre röjningsarbeten på 1-2 Hektar. Kontakta mig för mer information.

Gallring

Jag utför olika typer av gallringsarbeten. Manuell sågning, skotning av en mindre traktor med vagn m.m.

Hjälp med annat?

Ring mig på 072 – 731 45 91 så tittar vi på en lösning tillsammans.

Kontakta mig 

7 + 11 =

OBS: Genom att skicka ett meddelande godkänner du att din information hanteras av Teds Träd & Trädgård i enlighet med GDPR.

Ring mig för frågor och bokningar: 072 – 731 45 91

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!